Lestijärven kunnan Johku-verkkokauppa – tietoa asiakkaille sekä yrittäjille, yhdistyksille ja muille toimijoille

Ohjeet – miten varata ja maksaa verkkokaupassa.pdf

Tietoa Johkun käytöstä kuntalaisille

Lestijärven kunta on ottanut käyttöön Johku verkkokaupan, joten voit nyt ostaa Lestijärvi-tuotteet, varata lumikengät ja SUP-laudat sekä majoitukset suoraan netistä. Pääset ostamaan tuotteita/palveluita osoitteesta: lestijarvenkunta.johku.com/fi.

Voit maksaa tuotteet/palvelut kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaikka MobilePaylla! (kaikki maksutavat nähtävillä sivun alalaidassa.)

Vuokravälineet (lumikengät ja SUP-laudat) noudetaan tästä eteenpäin välinevarastosta, joka on varustettu PIN-koodillisella lukolla. Varasto mahdollistaa välinevuokrauksen myös viikonloppuisin ja iltaisin, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tuotteen voi maksaa suoraan netissä omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaikka MobilePaylla ja kun maksu on hyväksytty, saat sähköpostiisi avainlaatikon PIN-koodin. Koodilla saat avattua laatikon, jonka sisällä on välinevaraston avain.

Itsepalveluvarasto sijaitsee vanhan palvelutalon rakennuksessa osoitteessa Jukolantie 4, 69440 Lestijärvi. Varaston tunnistat ovessa olevasta kyltistä, jossa lukee ”välinevuokraus – varasto 1”.

Tietoa Johkun käytöstä yrittäjille, yhdistyksille ja muille toimijoille

Mikä Johku on ja miksi se kannattaa ottaa käyttöön?

Johku on monipuolinen, kauppiaan toimintaan ja käyttötarpeisiin muovautuva kaupankäyntijärjestelmä, jossa nivoutuvat yhteen verkkokauppa, kassajärjestelmä, varausjärjestelmä ja lipunmyyntijärjestelmä tarvittavine ominaisuuksineen ja tuotetyyppeineen.

Johku mahdollistaa palvelujen myynnin netissä verkkopankkitunnuksilla, MobilePaylla ja muilla maksutavoilla. Johku toimii täysin komissioperusteisesti, eli jos Johku ei tuota sinulle myyntiä, siitä ei myöskään mene maksua. Johku on käytössä mm. Visit Keski-Pohjanmaalla ja Lestijärven kunnalla, mikä mahdollistaa yrittäjien ja yhdistysten tuotteiden/palveluiden myynnin myös kunnan Johkun kautta. Johkussa voit myydä tuotteita, palveluita, majoitusta, retkiä, tapahtumia ja paljon muuta. Esimerkiksi majoitusten ja välinevuokrien yhteydessä käytettävissä on myös varauskalenteri, josta asiakas näkee milloin kyseinen palvelu on varattavissa. Voit itse hallita kalenteria ja päättää milloin tuotteesi ovat ostettavissa.

Johkun voi ottaa käyttöön huolimatta siitä, onko sinulla jo nettisivut käytössäsi. Jos yritykselläsi/yhdistykselläsi on jo nettisivut, voi myytäviä tuotteita upottaa omille nettisivuille, joilta asiakas ohjautuu suoraan Johkuun maksamaan palvelusta. Jos sinulla taas ei ole nettisivuja, Johku voi toimia nettisivuinasi. Lestijärven matkailustrategiaa varten toteutetussa kyselyssä nousi esille tarve nettivarausjärjestelmälle sekä matkailijoiden että yrittäjien toimesta. Johku on tähän ja moneen muuhun tarkoitukseen edullinen ja monenlaiseen käyttöön taipuva työkalu. Yhdistämällä yritykset ja yhdistykset Johkuun, saisimme koko Lestijärven palvelut myyntiin nettiin samalle alustalle, ja asiakkaiden olisi helppoa varata ja ostaa palveluitamme silloin kun heille sopii. Voit myös itse hallita kalenteria ja valita milloin palvelusi ovat varattavissa ja muokata omia tietojasi, jolloin ne päivittyvät automaattisesti kaikille alustoille (kuten kunnan Johkuun), joilla tuotteesi ovat esillä.

Voit käyttää Johkua myös pelkkinä nettisivuina, vaikka yritykselläsi/yhdistykselläsi ei myytäviä tuotteita olisikaan. Näin omat tietosi pysyvät aina ajan tasalla Lestijärven kunnan/Visit Lestijärven verkkosivuilla.

Jos olet kiinnostunut ottamaan Johku-palvelun käyttöösi, voit olla yhteydessä Lestijärven kuntaan ja voimme järjestää koulutusta/tukea verkkokaupan alulle saamiseksi. Järjestämme myöhemmin myös yleisen koulutuksen Johkusta, jonne kaikki ovat tervetulleita. Tiedotamme ajankohdasta myöhemmin. Pääset luomaan oman Johku tilin osoitteesta: www.johku.fi/.

Jos sinulla on jo Johku käytössäsi ja haluat lisätä yrityksesi palvelut sivuillemme myyntiin, lähetä meille pyyntö liittyä myyntikanavaamme tai ota yhteyttä meihin ja me lisäämme yrityksesi.

Lisätietoa: www.johku.fi/fi/mikajohkuon.

 

Yhteystiedot

Ronja Tuikka

puh. 040 154 9624

sähköposti: ronja.tuikka@lestijarvi.fi