Lestijärven majoitus- ja mökkipalvelut

Leirintäalueet

Valkeisjärven leirintäalue

Valkeisella voit majoittua sekä leirintäalueella teltassa tai asuntovaunussa tai vaikkapa vuokrata mökin kauniin Valkeisjärven rannalta. Asuntovaunuille ja -autoille löytyy alueelta 50 sähköpaikkaa ja lisäksi 20 asuntovaunu-/autopaikkaa ilman sähköä. Suurin osa paikoista sijaitsee rannan läheisyydessä. Voit viettää Valkeisella, vaikka koko kesän. Kausipaikat ovat asuntovaunulle/asuntoautolle kauden alusta kauden loppuun asti. Varaa paikkasi ajoissa, koska parhaat paikat menevät ensin.

Yhteystiedot

Puhelin: 040 536 6931

Nettisivut: valkeisjarvenleirintaalue.fi

SF-C Kuturanta

Kuturanta on luonnonkaunis, metsien ympäröimä alue kalaisan Lestijärven rannalla. Vaunupaikkoja on Retuperällä, Rantareviirillä, Pöllölaaksossa ja Piippuhyllyllä, joten jokainen löytää varmasti mieluisan paikan. Vaunupaikkoja on yhteensä 200 6 hehtaarin alueella ja kaikki paikoista on sähköistetty. Alueen omistaa sekä ylläpitää SF-Caravan Keski-Pohjanmaa.

Alueelta löytyy mm. 3 saunaa, grilli- ja savustuspaikkoja, tasokas huoltorakennus ja kioski terasseineen. Kioskista voit ostaa kuivaelintarvikkeita, jäätelöä ja makeisia sekä virvokkeita. Kysy myös kalastuslupia. Tanssia voi kesäisin riihessä elävän musiikin tahtiin ja talvella tuvassa. Nuorisolle on myös omat tilat. Perheen nuorimmille leikkihuone tuvan yhteydessä sekä pihassa aidattu leikkikenttä, jossa mm. trampoliini, keinut, leikkimökki ja polkuautot. On uimaranta, veneitä ja pelikenttä rannassa. Katso kuvat täältä!

Järvellä voi kalastaa ympäri vuoden ja onnekkaimmat saavat jopa punalihaista saalista. Talvella on jäälle tehty hiihtolatuja. Useissa saarissa on nuotiopaikkoja, joissa voi käydä lämmittelemässä ja makkaraa paistamassa.

Moottorikelkkailuun Kuturanta on mitä mainioin, sillä alueelta pääsee helposti reiteille, joita on satoja kilometrejä aina Keski-Suomeen saakka.

Marjamaastot löytyvät suoraan vaunulta. Voit poimia talven lakat, mustikat ja puolukat lähimetsistä.

Matkaa Lestijärven keskustaan on noin 7 kilometriä ja sieltä löydät huoltoaseman, apteekin, ja kaupan postipalveluineen.

Yhteystiedot

Puhelin: 040 756 7705

Nettisivut: kuturanta.fi

SF-C Pitkäniemi

Tule viettämään hauskaa kesää Lestijärven Pitkäniemeen. Paikkoja löytyy runsaasti tunnelmalliselta karavaanialueelta. Luvassa mukavaa yhdessäoloa ja rentoutumista luonnon keskellä.

SF-C Pitkäniemi on rakennettu 1991 ja on osa SFC-Härmänseutu Ry:tä. Pitkäniemen leirintäalueelta löydät kaiken tarvittavan kesälomareissua varten. Kaunis järvimaisema avautuu leirintäalueelle ja tilavasta, uudistetusta rantasaunasta pääseekin pulahtamaan suoraan järveen. Rantasaunan lisäksi alueella on tunnelmallinen savusauna. Leirintäalueelta löytyy myös venesatama, josta päivää voi lähteä viettämään järvelle, kalaonnea kokeilemaan.

SF-C Pitkäniemen leirintäalueelta löytyy yhteensä 40 sähköistettyä ajoneuvopaikkaa ja tietysti kaikki muut karavaanielämään tarvittavat puitteet. Perheen pienimmille alueelta löytyy pieni leikkipuisto hiekkalaatikkoineen, keinuineen ja trampoliineineen. Jos sateisena kesäpäivänä ulkona oleskelu ei huvita, voi päivää viettää myös tv-huoneessa loikoillen. Hauskan päivän jälkeen voi kokoontua yhdessä grillikotaan paistamaan makkaraa ja nauttimaan tulen lämmöstä.

Yhteystiedot

Puhelin: 040 501 5548

Nettisivut: www.sfc-harmanseutu.fi

Mökin vuokraus  

Lestijärveltä löytyy mökkejä vuokrattavaksi moneen makuun. Suuret huvilat tarjoavat majoitusta suuremmallekin porukalle, kun taas pienemmät mökit tarjoavat rauhallisen yöpymisen esimerkiksi pariskunnille. Mökkejä löytyy myös ympäri Lestijärven sekä myös pienempien erämaajärviemme rannoilta. Valitse siis mieleisesi ja vietä ihana luonnontäyteinen loma Lestijärvellä.  

Lestijärven majoituspalvelut löytyvät myös kootusti outdooractive.comsivustolta, josta voi myös samalla etsiä luontoreittejä, käyntikohteita ja muuta tekemistä alueelta.

Korpihakkion lomatalot 

Korpihakkio vuokraa kolmea vastavalmistunutta ja modernia kahdeksan hengen lomataloa. Korpihakkion lomatalot ovat myös ympäristöystävällinen valinta, sillä taloissa käytetään ekologista maalämpöä. Talot sijaitsevat Lestijärven rannalla ja tarjoavatkin monenlaista aktiviteettia ympäristössä.

Yhteystiedot

Puhelin: 040 036 6042 

Nettisivut: www.korpihakkio.com

Korpihakkion lomatalot.

T:mi LuoMat

T:mi LuoMat vuokraa kolmea mökkiä Lestijärven rannalta. Isoimpaan mökeistä mahtuu majoittumaan 6+4 henkilöä. Tupiainen on MALO-luokiteltuja (Maaseutulomien luokitusjärjestelmä). 

Yhteystiedot 

Puhelin – 040 5060 340 

LuoMat mökki. LuoMat mökin keittiö.

Pietilän lomatalot 

Pietilän lomataloilta majoitusvaihtoehtoja löytyy yhteensä neljä, Lehtokielo, Metsätähti, Eräloitsu ja Lampin mökki, jotka kaikki sijaitsevat kauniilla paikoilla järven rannalla. Lehtokielo on mökeistä pienin, joten sinne voi majoittua 2 henkeä. Metsätähti ja Eräloitsu ovat kuuden hengen mökkejä, joten mökille voi lähteä isommallakin porukalla. Lampin hurmaava 6 hengen mökki sijaitsee aivan erämaan siimeksessä ja pihapiiristä löytyy myös nuotiopaikka järven rannalta.  

Yhteystiedot 

Puhelin: 040 0830 995

Nettisivut: www.pietilanlomatalot.net

 

Valkeisjärven leirintäalue 

Valkeisjärven leirintäalueelta löytyy, jos jonkinlaista majoitusta. Vuokrattavana on monenlaisia ja kokoisia mökkejä sekä Valkeisen, Ruonasen, että Kivijärvenkin rannalla. Mökkien koot vaihtelevat 12 henkisistä hulppeista huviloista, pieniin suloisiin kalastajan mökkeihin, joihin mahtuu neljä majoittumaan. Tekemisestä ei takuulla tule puutetta sillä, Valkeisen leirintäalueelta löytyy tekemistä mini- ja frisbeegolfista patikointiin ja kalastukseen. Suosittu Peuran Polun retkireitistö kulkeekin Valkeisen läpi. 

Yhteystiedot

Puhelin: 040 536 6931

Nettisivut: valkeisjarvenleirintaalue.fi

Korsukylä 

Myös Korsukylää voi vuokrata Valkeisjärven leirintäalueelta. Korsukylästä löytyy majoitusta jopa 40 hengelle sekä suuri pääkorsu, jossa voi järjestää niin syntymäpäivä- kuin hääjuhliakin. Korsukylä sijaitsee Ruonasen järven rannassa noin kolmen kilometrin kävelyn päässä Valkeiselta mutta myös autolla on mahdollista ajaa Korsukylään. Majoitusten ja juhlatilan lisäksi järven rannasta löytyy myös tilava sauna.  

Yhteystiedot

Puhelin: 040 536 6931 

Nettisivut: valkeisjarvenleirintaalue.fi

Salon erä- ja luontomatkailu 

Kaikki vuokrattavissa olevat neljä mökkiä sijaitsevat luonnon keskellä, joten ne tarjoavat loistavat puitteet metsästykseen ja muuhun eräilyyn. Mökkikoot vaihtelevat 4-10 henkeen, joten tarjontaa löytyy kaikenkokoisille ryhmille. Salon erä- ja luontomatkailu tarjoaakin muun muassa metsästysretkiä, koirien koulutusmahdollisuuksia fasaanien kanssa sekä mönkijäajelua metsässä.

Yhteystiedot

Puhelin – 050 303 3730

Nettisivut – www.salonerajaluontomatkailu.fi

Karhunpiilo 

Karhunpiilo on varaustupa Peuran Polun retkireitin varrella, Lehtosen järven rannalla. Kotoisa karhunpiilo soveltuukin hyvin patikoijille, metsästäjille sekä kalastajille yönviettopaikaksi. Karhunpiilon päärakennukseen mahtuu majoittumaan 5 henkilöä sekä 2 henkilöä erilliseen saunarakennukseen. Karhunpiilolla on myös vene, jota saa vapaasti käyttää loman ajan.  

Yhteystiedot

Puhelin: 044 063 8363

Nettisivut: www.karhunpiilo.fi

 

Vapaa-ajan asunto Pikku-Kannus 

Pikku-Kannuksessa sijaitseva moderni hirsinen huvila on täyttä luksusta harjulta avautuvine järvimaisemineen ja vuokrattavine paljuineen. Asunnon vuokran hintaan kuuluu rantasaunan, grillin ja veneen lisäksi myös sup-laudat, jotka tarjoavat leppoisaa kesätekemistä moneksi päiväksi. 

Yhteystiedot

Puhelin: 040 580 1252 

Nettisivut: www.nettimokki.com/lestijarvi

Villa Itäniemi

Nautitko omasta rauhasta, saunomisesta, talviuinnista, pilkkimisestä, retkihiihtelystä, lukemisesta, romantiikasta tai ihan vain olemisesta? Kaamosajan siniset hetket, sydäntalven järvenjäät ja talviasuttava, hirsinen loma-asunto Villa Itäniemi Lestijärven Itäniemessä omalla rannalla odottavat sinua.
Villa Itäniemestä löytyy 2 makuuhuonetta (2h parisänky ja 3h kerrossänky), tupakeittiö upealla järvinäköalalla, kylpyhuone, wc ja maisemasauna puukiukaalla. Pihalla terassi ja palju, pihakeittiö kaasugrillillä ja iltanuotiopaikka pihakeinulla. Lapsiystävällinen, hiekkapohjainen uimaranta ja soutuvene. Lemmikit viettävät lomansa jossakin toisessa paikassa.
Kysy ja varaa hengähdyshetki talvelle täältä.

Yhteystiedot
Puhelin – 050 483 9454

Nettisivut – https://www.tori.fi/villa_itaniemi

Lisää kuvia somessa:
Facebook – Villaitaniemi

Instagram – @villaitaniemi

villa itäniemi

Huvila Lestijärven keskustan tuntumassa

Lestijärvi, Keski-Pohjanmaan helmi, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan vedenjakaja-alueella, tarjoaa parastaan. Huvila omalla, upealla rannalla ja kaikilla mukavuuksilla. Huvilan ympärillä loistavat veneily-, marjastus- ja sienestysmahdollisuudet sekä, talvella hiihtoladut vieressä ja lyhyt matka pilkille järven jäälle

Makuupaikkoja isollekin perheelle/ryhmälle, kaksi makuuhuonetta ja iso parvi, kesäkeleillä rantasaunan takkahuoneessa lisäksi parisänky. Sähkösaunan lisäksi puulämmitteinen rantasauna. Loistava uimaranta myös pienille lapsille.

Lestijärven kirkonkylän palvelut kävelymatkan päässä (alle 1 km).

Yhteystiedot

Puhelin – 040 512 9782

Nettisivut – https://www.tori.fi/huvila_mukavuuksilla.

huvila

Loma-asunto Tuikassa

Viihtyisä loma-asunto aivan Lestijärven rannalla, rauhallisella paikalla.  Tilaa asunnossa on 2–6 hengelle. Hyvin varusteltuun loma-asuntoon kuuluu mm. ilmainen WIFI, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet etätyöntekijöille rauhalliseen ja viihtyisään työskentelyyn. Tarkempia tietoja loma-asunnosta lähetetään sähköpostilla.

Yhteystiedot

Puhelin – 040 827 8377

Nettisivut – Loma-asunto Tuikka

Loma-asunto

Hiekkaranta  

Tunnelmallinen neljän hengen mökki sijaitsee Kuivaniemen nokassa, aivan Lestijärven rannalla. Mökkiä ympäröi kaunis luonto ja metsät sekä pihalta löytyy grillikota, että vene, joka on vapaassa käytössä mökin vuokraajille.  

Yhteystiedot

Puhelin: 040 018 8394 

Lestijärven kunnan kalustetut asunnot

Hopearanta vapaa-ajan asunto

Hopearanta on Lestijärven kunnan omistama, täysin kalustettu ja varusteltu vapaa-ajan asunto. Asunto sijaitsee Lestijärven keskustassa. Asunto on yksiö, jossa mahtuu majoittumaan kaksi henkilöä kerrallaan. Asunnosta löytyy kaikki majoittumiseen, ruoan laittoon ja asumiseen tarvittavat välineet ja huonekalut sekä tv. Siivous kuuluu asunnon vuokraan. Hopearannan asunnon voit vuokrata kunnalta.

Hinta ja varausohjeet
 • Asunnon hinta on 40€/yö
 • Voit lisäksi ostaa siivouspalvelun varauksen yhteydessä hintaan 25€
 • Majoitus maksetaan etukäteen Lestijärven kunnan tilille
 • Avainten noudosta sovitaan Visit Lestijärven kanssa
 • Jos siivousta ei ole ostettu majoituksen oston yhteydessä, asiakas on velvollinen siivoamaan asunnon ennen lähtöä
 • Siivousvälineet ja -ohjeet löytyvät siivouskaapista keittiöstä
 • Asunnosta lähtiessäsi, jätä avaimet keittiön pöydälle ja lukitse ovi lähtiessäsi.
 • Uloskirjautuminen viimeistään klo: 12.00

 

Teerenpesä

Teerenpesä on kunnan omistama, täysin kalustettu asunto Lestijärven liiketalon yläkerrassa. Teerenpesästä löytyy sänky, sohva, tv ruokapöytä, takka, sauna ja pesutilat. Teerenpesässä ei ole hellaa eikä uunia mutta mikro ja jääkaappi löytyy.

Hinta ja varausohjeet
 • Asunnon hinta on 40€/yö
 • Voit lisäksi ostaa siivouspalvelun varauksen yhteydessä hintaan 25€
 • Majoitus maksetaan etukäteen Lestijärven kunnan tilille
 • Avainten noudosta sovitaan Visit Lestijärven kanssa
 • Jos siivousta ei ole ostettu majoituksen oston yhteydessä, asiakas on velvollinen siivoamaan asunnon ennen lähtöä
 • Siivousvälineet ja -ohjeet löytyvät siivouskaapista eteisestä
 • Asunnosta lähtiessäsi, jätä avaimet keittiön pöydälle ja lukitse ovi perässäsi.
 • Uloskirjautuminen viimeistään klo: 12.00

Yhteystiedot

Puhelin: 040 154 9624

Sähköposti: visit@lestijarvi.fi

 

Kesäkoti Jukola

Osoite: Rantatie 5, 69440, Lestijärvi

Jukolan voi vuokrata Lestijärven kunnalta ottamalla yhteyttä Visit Lestijärvi – 040 154 9624. Jukola on kaksikerroksinen talo Lestijärven rannalla, aivan kirkonkylän keskustassa. Majoitusta Jukolassa löytyy päärakennuksesta 10 henkilölle ja erillisistä Jukolan pihalla olevista pikkumökeistä neljälle henkilölle eli Jukolassa voi majoittua yhteensä 14 henkilöä.

Jukolassa on keittiö, josta löytyy kaikki ruuanlaittoon tarvittavat välineet: uuni, mikro, jääkaappi, aterimet, pannut, kattilat jne. Vuokraan ei kuulu jätehuolto, siivous, wc-paperit eikä käsipyyhkeet. Vessat löytyvät sekä ylä- että alakerrasta. Suihkutilat löytyvät rannassa sijaitsevasta punaisesta saunarakennuksesta.

Jukolan rannassa oleva sauna kuuluu Jukolan vuokraan ja lisäksi rannasta löytyy savusauna, jonka saa vuokrattua erillistä maksua vastaan. Laajalta piha-alueelta löytyy myös puuliiteri ja rantalentopallokenttä.

Hinnasto

Majoitus per vuorokausi 50€
Savusauna valmiiksi lämmitettynä 150€
Savusauna itse lämmitettynä omilla puilla 75€
Sauna itse lämmitettynä kunnan puilla 100€

Varausohjeet

 • Majoitus maksetaan etukäteen Lestijärven kunnan tilille
 • Asiakas on velvollinen siivoamaan Jukolan majoituksen ennen lähtöä. Jos siivous on puutteellinen tai sitä ei ole tehty ollenkaan, veloitetaan siivouksesta tuntihinta.
 • Lisätietoa Jukolasta, majoittumisesta ja siivouksesta, löydät keittiössä sijaitsevasta kansiosta.

Saapuminen ja lähteminen

 • Avainten noudosta ja palautuksesta sovitaan Visit Lestijärven kanssa, joten ilmoitathan saapumisaikasi hyvissä ajoin numeroon: 040 154 9624
 • Uloskirjautuminen viimeistään klo: 12.00

Tekemistä Lestijärvellä

 • Jukolassa on Visit Lestijärvi esite, josta löydät tietoa Lestijärvestä, palveluista, aktiviteeteista ja retkikohteista.
 • Jos etsit tekemistä Lestijärveltä, suosittelemme myös vierailemaan osoitteessa visitlestijarvi.fi

Yhteystiedot

Puhelin: 040 154 9624

Sähköposti: visit@lestijarvi.fi

Kesäkoti Jukola. Kuvassa Kesäkoti Jukola.