Tapahtumat ja vuokratilat tilaisuuksiin

 

Kesän 2024 tapahtumakalenteri

Muutokset ovat mahdollisia ja tapahtumatarjonta päivittyy kesän aikana, joten seuraa tapahtuman järjestäjien mainontaa sekä visitlestijarvi.fi

 

Syyspäivä museolla tapahtuma.

Lesti-viikko

Lestijärvellä on useita vuosittaisia tapahtumia. Lesti-viikko sijoittuu vuosittain heinäkuun alkupuolelle ja koko viikko on täynnä mukavia tapahtumia. Lesti-viikon ohjelmaan kuuluu mm. kesälestiläisten tapaaminen, suosittu Lestin ympäripyöräily, joka järjestetään Lesti-viikon perjantaina, Lestijoen melonta sekä Lestijoen elämysuinnit. Tänä vuonna Lesti-viikko huipentuu sunnuntaina 7.7.2024 Maakuntajuhlaan.

Lestiviikon ajankohdat vuosittain:

01.07.-07.07.2024

30.06.-06.07.2025

Lestin ympäripyöräily.

Muita tapahtumia

Kesäisin Lestijärvellä järjestetään yhteisiä SUP-lautailu retkiä sekä Polut ja laavut tutuiksi-tapahtumia, jossa lähdetään yhdessä tutkimaan retkeilyreittejä.

Kirjastossa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä vuosittain. Lestijärven kulttuuriperintöön ja historiaan pääsee tutustumaan visitlestijarvi.fi sivustolla. Lestijärven kotiseutumuseossa pääsee tutustumaan Lestijärven paikalliseen historiaan, historiallisiin esineisiin ja rakennuksiin. Lestijärven kotiseutumuseota voit seurata Facebookista.

Valkeisen suppailu.

Tapahtumista tiedotus

Lestijärven vapaa-aikatoimi

Visit Lestijärvi

Lestijärven ja naapurikuntien tapahtumat löydät Kaustisen seudun tapahtumakalenterista.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä 30 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Kaikukortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.

Vuokrattavat tilat omiin tapahtumiin

Yli-Lestin työväentalo

Työväentaloa voi myös vuokrata esimerkiksi juhlakäyttöön. Siellä voi järjestää syntymäpäiviä tai häitä ja tiloista löytyykin iso sali pöytineen sekä näyttämö esimerkiksi näytelmiä tai bänditoimintaa varten. Varusteluina työväentalolta löytyy myös 100 hengen ruoka- ja kahviasiastot, kahvinkeitin, pöytäliinat ja äänentoisto. Tilojen kapasiteetti on 100 henkilöä.

Yhteystiedot

Puhelin: Pentti Untinen +358503217441 , Susanna Kuorikoski +358409625099

Nettisivut: Yli-Lestin työväentalo

Osoite: Lestijärventie 994, 69450 Yli-Lesti

Riistaravintola Pikku Peura

Tilausravintola Peuran polun keskipisteessä. Riistaravintola Pikku peurassa voit järjestää juhlat, kokoukset, häät ja syntymäpäivät. Asiakaspaikkoja Pikku Peurasta löytyy 100. Valkeisjärven rannalla sijaitseva Riistaravintola Pikku Peura toimii myös Metsäpeuranmaan opastuskeskuksena, jossa on kesäterassi ja anniskeluoikeudet. Lisää tietoa Pikku Peuran verkkosivustolta.

Kinnulantie 695, 69450 Ylilesti

Riistaravintola Pikku Peura

Korsukylä

Sijainti Google-mapsissa 

Komean männikkömetsän keskellä Ruonasen järven rannalla sijaitsee elämyksellinen Korsukylä. Korsukylässä on pääkorsun lisäksi viisi yöpymiseen tarkoitettua majoituskorsua sekä rantasauna. Henkilömäärä max. 40 henkilöä, 8/majoituskorsu. Korsukylän ympäristö soveltuu hyvin patikointiin, mutta perille pääsee myös autolla. Matkaa Valkeisjärven leirintäalueelle on Korsukylästä patikoiden 4 kilometriä, mutta tietä pitkin 10 kilometriä.

Tilavassa pääkorsussa voidaan järjestää kaikenlaisia tilaisuuksia kuten päiväkokouksia, polttareita, syntymäpäiväjuhlia tai vaikka häitä. Kohteeseen on tilattavissa myös ateriapalvelu leirintäalueelta.

Järveen istutetaan kuukausittain kirjolohta sekä lisäksi järvessä on perinteinen kalakanta. Kalastusoikeus järveen on vain Korsukylän asiakkailla ja lupia myydään ainoastaan Valkeisjärven leirintäalueelta. Veneen käyttö sisältyy majoituksen hintaan.

Lisää tietoa Korsukylästä.

Pääkorsu

Valkeisjärven leirintäalue

Valkeisjärven leirintäalueelta löytyy mukava kokoustila, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia maksimissaan n. 20 hengelle. Tilassa voi järjestää kokouksia, syntymäpäiviä, polttareita ja illanviettoja. Tiloihin on saatavana myös toiveidenne mukaiset tarjoilut.

Valkeisjärven leirintäalue

Valkeisen kokoustila