Discolandin muotoutuminen yhdeksi maakunnan keskeisimmistä tanssi- ja keikkapaikoista alkoi 1970-luvun alussa, kun rantapaviljongin omistaneen Lestijärven Kiiston hallitus teki päätöksen paikan musiikillisen toiminnan uudistamisesta. Koska laadukkaisiin orkestereihin ja aktiiviseen keikkatoimintaan panostaminen vaati toimivat puitteet, vanha paviljonki remontoitiin ja sen yhteyteen suunniteltiin uusi Discorakennus tanssi- ja ravintolatiloineen. Uudistetun tanssipaikan nimikilpailun voitti Discoland, joka sopi kuvaamaan sekä paikan modernia ja nuorekasta ilmettä sekä uusittua ohjelmallista profiilia.

Musiikillisesti Discoland palveli sekä iskelmätanssien että kevyen musiikin ystäviä.  Lähes 60 vuotta kestäneen aktiivisen musiikkitoiminnan aikana Discolandin lavalle nousi moni maamme tunnetuimmista artisteista: lavalla nähtiin muun muassa Katri-Helena, Tapani Kansa, Erkki Junkkarinen, Juice Leskinen, Armi ja Danny, Paula Koivuniemi, Matti ja Teppo, Hurriganes, Dingo, HIM sekä Eppu Normaali. Lisäksi Discolandissa esiintyi myös ulkomaisia artisteja. Parhaina iltoina musiikki soi sekä vanhan että uuden tanssisalin puolella.

Discoland tunnettiin vuosikymmenten ajan yhtenä maakunnan kuumimmista menomestoista, jonne etenkin alueen nuoriso kokoontui tanssimaan ja juhlimaan pitkienkin matkojen päästä. 1970-luvulta 1990-luvulle kestäneellä tanssilavojen kultakaudella Discoland houkutteli tapahtumailtoinaan säännöllisesti 1200-1300 kävijää. Discolandin yleisöennätys koettiin vuonna 1994, kun keikalle saapui yli 3000 henkeä paikalle vetänyt Kummeli.

Vuonna 1991 Lestijärven Kiisto palkittiin vuoden huvijärjestäjänä, mikä kertoo Discolandin olleen merkittävä ja ohjelmistoltaan monipuolinen huvipaikka, jonne tultiin mielellään sekä esiintymään että viihtymään.

2000-luvulla Discolandin tanssitoiminta alkoi vähitellen heikentyä ja lopulta Discolandin rakennus purettiin vuonna 2018.

 

Lue lisää tarinoita Discolandista ja muistele omaa nuoruuttasi: Tuhannen tarinan Discoland – Facebook ryhmä