Lestijärven yleiset uimarannat

kesäkuva

Parannan uimaranta

Toinen yleinen uimaranta löytyy Parannasta, joka sijaitsee noin 4 kilometriä keskustasta Kinnulaan päin ja sen tunnistaa tienvierestä löytyvästä kyltistä, joka osoittaa uimarannan paikan. Perille pääsee myös kävellen kirkokylältä Parantaan kulkevaa hyvinvointipolkua pitkin. Uimarannalta löytyy pukukoppi, ulkovessa sekä kota, jossa voi paistaa makkaraa nälän yllättäessä. Myös Parannan uimaranta on hiekkapohjainen, mutta maalta löytyy lisäksi laaja alue nurmikkoa missä voi pitää vaikka piknikkiä. Uimarannalta löytyy myös pieni leikkipuisto lapsille sekä rantalentopallokenttä. Parannassa on myös venesatama, josta voi lähteä veneilemään järvelle.

Kesäisin Parannan rannassa toimii kesäkahvila, jossa myydään muun muassa jäätelöä ja virvokkeita rantapäivän piristykseksi. Katso Parannan Rantakefeen aukioloajat ja uusimmat päivitykset heidän Facebookista. 

Osoite: Lestijärventie 618, 69450 Lestijärvi

 

 

Valkeisjärvi.

Valkeisen ranta

Valkeisen yleinen uimaranta sijaitsee noin 15 kilometriä Lestijärven keskustasta Kinnulaan päin ja sieltä löytyy myös leirintäalue sekä useita vuokrakäytössä olevia mökkejä. Alueelta löytyy lisäksi ravintola, frisbeegolfrata ja minigolfrata. Ravintolasta voi ostaa syötävää, vuokrata veneitä ja mökkejä sekä ostaa kalalupia. Valkeisjärvessä on kirkkaan puhdas vesi ja kaunis hiekkapohja, joten se soveltuu loistavasti uimapaikaksi myös lapsiperheille. Uimarannalla on myös lapsille leikkipuisto ja vesiliukumäki. Valkeisella voi viettää päivän uiden, kalastellen, veneillen tai patikoiden, sillä Valkeiselta löytyy useita retkipolkuja niin järven ympäri kuin myös Korsukylään, Jatkonjärvelle sekä muihin Peuran polun kohteisiin. Korsukylästä, joka sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Valkeiselta, löytyy myös majoituspaikkoja, joita voi vuokrata. Lisää tietoa Valkeisesta ja sen aktiviteeteistä sekä mökin vuokraamisesta löytyy sivulta: https://valkeisjarvenleirintaalue.fi/aktiviteetit/

Osoite: Kinnulantie 725, 69450 Yli-Lesti

Kirkonkylän laituri.

Kirkonkylän uimaranta – väliaikaisesti pois käytöstä!

Lestijärveltä löytyy useita yleisiä uimarantoja, joissa voi viettää päivän mukavasti loikoillen ja uiden. Lestijärven keskustassa sijaitsevalla yleisellä uimarannalla on laituri ja pieni puisto, josta löytyy leikkipaikkoja lapsille. Ranta on hiekkapohjainen ja turvallinen myös lapsille. Uimaranta sijaitsee Lestijärven koulun kohdalla, kylän tuntumassa.

Osoite: Lestinrantatie 1, 69440 Lestijärvi