Laadukasta ruokaa ja parhaat kotitekoiset herkut

 

Saluuna

Saluuna Parila on Lestijärven keskustassa sijaitseva ravintola/baari, joka tarjoilee kylän parhaimmat ruoat. Ravintolassa on anniskeluoikeudet ja menusta löytyy monipuolista ruokaa kuten pitsaa, grilliruokaa, salaatteja, irtojäätelöä ja pientä naposteltavaa. Saluunassa järjestetään monenlaisia tapahtumia, joista isoimmat ovat Juhannusjuhlat sekä Muikkumarkkinoiden aikaan järjestettävät bändi-illat. Saluunasta löytyy myös mahdollisuus laulaa karaokea.

Lisätietoa ruokalistoista sekä aukioloista ja tapahtumista löydät Saluuna Parilan Facebookista. Tulehan maistamaan!

Yhteystiedot

Puhelin: 040 9330 836

Facebook: Saluuna Parilan Facebook

Osoite: Lestintie 53, 69440, Lestijärvi

Ruokakuva Valkeinen

 

Valkeisjärven leirintäalue

Tule viihtymään Valkeiselle! Valkeisen leirintäalueella olevasta vastaanottorakennuksesta löytyy ravintola, joka tarjoaa maittavat grilliruuat sekä pitsat ja jälkiruuaksi jäätelöannokset. Ravintolasta saa myös ostettua rajoitetusti omaan ruuanlaittoon tarvittavia elintarvikkeita ja tilauksesta ravintolasta saa myös aamupalat, juhlaruokailut ja muut eväät tilattua. Ravintolassa on myös anniskeluoikeudet. Valkeisella järjestetään karaokeiltoja ja muita mukavia tapahtumia kesäaikaan, joista lisätietoa voit katsoa Valkeisjärven leirintaalueen nettisivuilta.

Yhteystiedot

Puhelin: 0405366931
Nettisivut: https://valkeisjarvenleirintaalue.fi/
Osoite: Kinnulantie 725, 69450, Yli-Lesti

Villiruokalautanen Riistaravintola pikkupeura

Riistaravintola Pikku Peura

Riistaravintola Pikku Peura tarjoaa laadukasta ruokaa tilauksesta tunnelmallisessa ravintolassa, upean kirkasvetisen Valkeisjärven rannalla. Riistaravintola Pikku Peura sijaitseekin nimensä mukaan Peuran polun varrella, Valkeisen leirintäalueen vieressä. Tilausravintola Pikku Peuraa voi vuokrata tapahtumiin ja sieltä saa myös pitopalveluruuat tilattua kotiin tai juhliin. Rakennuksesta löytyy kokoustilat, sali, anniskeluoikeuksin varustettu baari sekä mökkimajoitusmahdollisuuksia. Riistaravintolan tilat sopivat loistavasti tapahtumakäyttöön kuten häiden tai syntymäpäivien viettoon. Tilan tai ruokaa voit tilata nettisivuilta.

Yhteystiedot

Puhelin: 050 5141 001

Nettisivut: Riistaravintola Pikku Peura

Osoite: Kinnulantie 695, 69450 Lestijärvi

Pullapuodin pulla.

Pullapuoti

Parhaat kotitekoiset herkut löydät torstaisin pullapuodista. Suussa sulavan herkulliset leivät ja leivokset saat kotiin mukaan, jos olet tarpeeksi vikkelä. Herkut ovat nimittäin niin suosittuja, että jonotus alkaa torstaina pullapuodin edessä jo ennen sen aukeamista, joten ole nopea. Pullapuoti on auki joka torstai 11.00–13.00.

Pullapuodin yhteydestä löytyy myös Kirppis ja Käsityöpuoti.

Yhteystiedot

Puhelin: 040 5935660

Osoite: Lestintie 30, 69440, Lestijärvi

Jäätelöannos
Kuva: Eeva Hietala

Kesäkahvila & Majatalo Jukola

Kesäkahvila & Majatalo Jukola sijaitsee Lestijärven keskustassa kauniin maakuntajärvemme rannalla. Kesäkahvila & Majatalo Jukolassa pääset herkuttelemaan sekä suolaisilla että makeilla leivonnaisilla ja erikoiskahveilla kuten espresso, latte, jääkahvi ja cappuchino. Myös teen ystäville löytyy erilaisia vaihtoehtoja kuten jäätee. Kahvilan yhteydessä on myös lahjapuoti, josta löydät paikallisten yritysten tuotteita, käsityöitä, koruja ja taidetta. Kahvilan vieressä on myös venesatama, joten voit tulla kahville myös veneellä omalta mökiltäsi.

Kesäkahvila & Majatalo Jukolassa voit myös yöpyä. Jukolassa on majoitustilaa riittää noin 15 hengelle sillä päärakennuksen lisäksi ulkona on kaksi pienempää mökkiä. Jukolasta löytyy savu- ja rantasauna, joista pääsee löylyjen välissä pulahtamaan järveen. Kesäkahvila & Majatalo Jukolassa pääset myös pelailemaan erilaisia ulkopelejä ja rantalentistä. SUP-laudat ja vene ovat vuokrattavissa Jukolasta kesän ajan.

Jukolassa järjestetään monenlaisia aktiviteetteja, tapahtumia ja muuta toimintaa kesän aikana, joten pysykäähän kuulolla.

Kesäkahvila on toiminnassa 7.6.2021-31.8.2021

Yhteystiedot ja aukioloajat

Osoite: Rantatie 5, 69440, Lestijärvi

Facebook

Instagram

Järvi
Kuva: Joonas Vuorio

Paranta Rantakafé

Paranta Rantakafé sijaitsee nimensä mukaisesti Parannan uimarannalla. Paranta Rantakafé tarjoilee rantapäivää viettäville virvokkeita, jäätelöä, kahvila ja leivonnaisia. Myös Lestijärven matkailuesitteet, Lestijärvi-tuotteet ja Metsäpeuranmaan retkeilykartat voi noutaa Paranta Rantakafésta. Tervetuloa viettämään ihanaa rantapäivää Parantaan!

Paranta Rantakafé on toiminnassa kesä-heinäkuun ajan säävarauksella.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Facebook

Instagram

Onnelan pitopalvelu

Pullapuodin omistaja, Merja Jormalainen, pitää myös Onnelan pitopalvelua, josta saat tilattua kätevästi ruoat ja herkut juhliin tai tapahtumiin.

Puhelin 050 596 6268